ПРЕТПЛАТА, четворогодишња, багателна

ПРЕТПЛАТА, четворогодишња, багателна
на СПЕКТАР (Новибусур), Тајноводство, ВЕЧИТЕ ЧУДЕСНЕ КОРЕНОВЕ, УЖАС

Укупно приказа странице

ЗАСЛУЖЕНИ И НЕЗАСЛУЖЕНИ ШАМАРИ

Гледајући са овог положаја
Велики крш
..

..Споменик Бориславу Пекићу на Цветном тргу (Фото Бета Е. Ваш)
То што је споменик Бориславу Пекићу данас открио лидер СНС Александар Вучић сам писац би сматрао „заслуженим шамаром демократама”, уверена је Пекићева супруга Љиљана.
На сајту borislavpekic.com, наиме, један од посетилаца поставио је питање Љиљани Пекић шта би писац мислио о томе што му споменик открива Александар Вучић.
„Мислим да би рекао да је шамар који је овим гестом додељен демократима заслужен”, одговорила је Љиљана Пекић.
Она је подсетила да је ДС на власти на Врачару 22 године, практично од смрти Пекића, а да су у Србији били на власти 12 година, те да је било довољно времена да се неко присети да ода почаст.
„Он није био особа која је то очекивала, али ја јесам”, написала је Љиљана Пекић, преноси Танјуг.
Одговарајући на оцену посетиоца да она данас учествује у промоцији власти која је срозала културу на најнижи ниво и да би пре требало да се огради, као и писац Филип Давид, Љиљана Пекић је написала да данас учествује у одавању почасти Пекићу.
„То је почетак и крај приче”, каже госпођа Пекић.
„Овај споменик ће бити ту кроз сто година када ни Ви ни ја нећемо бити ту”, поручила је она.
„То што га се демократе нису сетиле 24 године је на њиховој савести, а не на мојој. Ја са својих 84 година сам посветила свој живот Пекићу и после његове смрти његовом раду, и Ви немате право да ме судите. Мој узор је Пекић који у најгоре време комунизма није вратио ни једну награду, Ваш може слободно да буде Филип Давид и његово ограђивање, чије би боље место било у некој његовој писаној речи”, навела је Пекић.
Књижевнику Бориславу Пекићу, који је био један од оснивача Демократске странке, данас је откривен споменик на Цветном тргу у Београду, у присуству његове супруге Љиљане и поштовалаца.
Споменик је открио премијер Александар Вучић.
          = извор: Политика
          _______  из коментара уз овај чланак:  Valsimotпре 45 минута
Uz svo visoko uvazavanje Pekica i na NJega secanje NJegove supruge, ima jedna stara indijska poslovica: "Ni jedna zena se nije obrukala secanjem". Vremesnoj gospodji Pekic nista ne zameram za izjave koje je dala. Nije joj lako. Istorija je vec izmerila Pekiceve istorijski karakter. A to, sto je Aleksandar Vucic otkrio Spomenik, ostavljem za komentare "za i protiv". Ja sam protiv da bas to on uradi.
Ucviljeni Cedaпре 2 сата
Kockice se polako slazu. Najzasluznijima gradjanima Srbije spomenici bez obzira kojoj partiji pripadaju. Sjajan govor gospodje Pekic. Vama, ljutim komentatorima, ostaje da istresate bijes koliko vam volja, ali spomenik ovom izuzetnom piscu ostaje trajno. Bas kao i caru Nikolaju, izmedju ostalih. Cisto podsjecanja radi.
prijateljпре 2 сата
sada još više cenim pekića kada ima takvu ličnost kao svog životnog prijatelja. sve je rekla! čestitka gospođi. volela bih da, ponekad, ipak, znamo ko je vajar, jer... desi se u istoriji umetnosti, da su vajari postajali, u nekom trenutku, poznatiji nego oni koga su vajali...to ne kažem da će ikada biti za gospodina pekića, ali stvar je elementarnog obrazovanja novinara, da se navede i autor dela- skulpture, slike. sigurna sam da bi se i autor pekić borio za to. još jednom, ponosna sam da imamo među nama jednu takvu ličnost kao što je gospođa pekić. nedavno sam je citirala...rekla je da borislav nije mogao, maltene, da piše u beogradu, toliko je, ovde, bio preokupiran političkom svakodnevnicom, te je ''bežao'' u london da piše. jeste, teško je u beogradu sačuvati kontemplaciju i mir za proces stvaranja a izbeći nemire i vetrove beograda, što znaju samo pravi stvaraoci.
       ЛеЗ 0006123