Мумифицирано тело немачког авантуристе Манфреда Фрица Бајората пронађено је на напуштеној једрилици овог викенда на јужним обалама Филипина.
Тело 59-годишњака пронашла су два рибара на напуштеној једрилици на обали у близини града Баробо, јавља "Дејли мејл". Несрећни Немац пронађен је како седи у близини радија, покушавајући да позове помоћ.
Локални становник Кристофер Ривас ловио је рибу са својим пријатељем скоро 63 километара од обале када је угледао једрилицу беле боје и сломљеног једра. Једрилица дуга 12 метара, имена SAYO била је на пловидби око света последњих 20 година. У кабини, која је већим делом под водом, пронађени су фото албуми, одећа и конзерве хране.

Нејасно је колико је дуго Манфред, који је идентификован захваљујући папирима, био на броду или који је узрок смрти. Његов пријатељ рекао је за "Билд" да је задњи пут чуо за њега пре годину дана на Фејсбуку када му је био рођендан.

Суви океански ветар, висока температура и ваздух са великом концентрацијом соли вероватно је утицао на то да његово тело буде сачувано.

Манфред се развео 2008. године, која је била на путу с њим, а она је касније умрла од рака. Скипер Дитер који га је упознао 2009. године, рекао је за "Билд" да се радило о врхунском скиперу.

"Не верујем да би он упловио у олују. Верујем да се јарбол сломио пошто је већ био мртав”, тврди Дитер.

Његово тело послато је на обдукцију, а портпарол полиције Голди Лу Сијега на Филипинима рекла је како немају доказ да је друга особа била на броду, као и да на једрилици није пронађено оружје.

Форензичар из Келна, Марк Бенеке изјавио је за "Билд" да је смрт била неочекивана, и да је Фриц највероватније умро од срчаног удара. Он је то закључио према положају седења.

Манфред је морем половио 20 година, а прошао је више од пола милиона наутичких миља. Верује се да има ћерку Нину, пише "Дејли мејл", која ради као капетан теретног брода. Не постоје извештаји да је после 2009. био у контакту с било киме, али полиција не верује да је његова једрилица плутала седам година.

(Аваз)