БЕОГРАЂАНИН Живорад Ђурић, познатији као Жића Марадона, родом из Пожаревца, постао је добротвор напаћене петочлане породице Ерцеговчевић, која живи у руинираној кући у селу Брадарац. У собама које прокишњавају, без кухиње и купатила, у овој кући су се преко две деценије злопатили Мирјана Ерцеговчевић, родом из Мостара, и њених четворо деце, која су овде прославила и пунолетство. Чим је Ђурић чуо за ову породицу и муке кроз које годинама пролази, решио је да им помогне. 
- За  обнову куће обезбедио сам блокове, цемент и гвожђе, јер је недопустиво да у 21. веку мајка са четворо деце живи у оваквим условима - рекао је Ђурић.
У селу Брадарац Ђурић је помогао још девет избегличких породица, којима је обезбедио дрва за огрев. У октобру је прискочио у помоћ и пожаревачкој тенисерки Јелени Грујић (9), плативши за њу услуге тренера и трошкове превоза и смештаја у Анталији, у Турској, где је она освојила сребро на Светском првенству за децу до 10 година. Ђурић је од ове године почео да измирује и кирију за једну угрожену породицу у Пожаревцу, а преко целе године плаћа и ужину за основце из социјално угрожених породица.
Ђурић угроженима помаже у склопу своје акције “Буди хуман, ја сам хуман”, коју је покренуо пре две године, када је једном ђаку обезбедио инвалидска колица и почео са плаћањем ужине за сиромашне основце. Он је позвао све имућне људе да се укључе у ову акцију и помогну најмлађима.
- Будућност Србије нису ни ваше куће, ни ваши аутомобили, ни ваше јахте. Будућност су наша деца. Зато помозите Србији кад јој је најтеже, тако што ћете помоћи њене најмлађе - апелује Ђурић.
За свој хуманитарни рад, он је прошле године награђен Октобарском наградом Пожаревца. Новчани део награде - 500 евра, Ђурић је поклонио теткицама у средњим школама.

НАДИМАК
Ђурић је надимак Марадона добио захваљујући коврџавој коси и минђуши, због којих подсећа на аргентинског фудбалског аса. Раније је играо у првој кошаркашкој лиги Србије, у клубу Младост из Земуна, али се, због саобраћајног удеса, одрекао спорта и посветио гајењу ротвајлера.